Testamente

Specialgjord mapp inför ditt Testamente!
Samla allt som är viktigt på ETT ställe
Fyra förvaringsfack för instruktioner, garantier,
önskemål, ekonomi. Massor av råd och tips!

Om man sätter sig ner och funderar igenom vad man har för tillgångar och ägodelar blir det ofta mer än man först trodde. När allt rullar på är det mesta enkelt men att kunna hålla många bollar i luften är inte detsamma som att vara osårbar.

Ett testamente skrivs vanligtvis för att underlätta för de efterlevande, för att undvika missförstånd och osämja bland de efterlevande och för att du själv skall ges chansen att kunna påverka och få din egen vilja igenom, även om du inte längre är på plats.

När det gäller utformandet av det färdiga testamentet är det viktig att det är juridiskt riktig skrivet och därför tar man då förslagsvis hjälp av en jurist.
Men innan man kommer så långt är det en hel del man bör tänkta igenom i lugn och ro och det är därför denna ExxMapp har tagits fram.

ExxMappen ”Underlag och sammanställning inför Testamente” är en 10 sidig, utvikbar förvaringsmapp med fyra förvaringsfack som är fylld med förtryckta ifyllnadsuppgifter.

Mappen rymmer ca 200 A4-papper och det är i denna mapp man förvarar underlaget till testamentet t.ex inventarieförteckningen, kvitton och foton på saker du vill ge bort, personlig hälsning, kopior på ev fullmakter, sammanställning över dina tillgångar, kopior på inteckningar, köpehandlingar, var inloggningar och nycklar förvaras, överenskommelser om förskott på arv, om det finns överenskommelser som kan komma att krävas in i samband med ditt frånfälle, om det finns andra tillgångar t ex patent eller tillgångar i andra länder m m.

Mappen är dessutom fylld med förtryckta ifyllnadsuppgifter där du t ex kan skriva in vilka arvsberättigade efterlevande som finns, uppgifter om privata lån eller saker du lånat ut, muntliga överenskommelser, om borgensåtaganden, servitut, skulder, samägda objekt, om det är något du vill skall förstöras i samband med ditt frånfälle (t ex privata brev), om det är speciella saker du vill ge bort till någon, om du har bankfack och vad koden eller nyckel till detta förvaras, om du bett någon ansvara för avslut eller fortsatt drift av dina profiler på sociala medier o s v.

Mappen är gjord i hård papp i snygg design och förberedd med hål där man t ex kan fästa nycklar, USB-minne med foton, musik och inskannade dokument etc.

Mappen ”Underlag och sammanställning inför Testamente” passar alla – oavsett om man är på språng mitt i livet eller om det börjar bli dags att fundera över hur man vill lämna över sina jordiska ägodelar.
Pengar är inte allt! Ett kontoutdrag är troligen inte så svårt att få ut men det är allt det andra, som man kanske inte tänker på i första hand, som också är viktigt.
Det är in denna mapp du förvarar en personlig hälsning, berättar historien om den där tavlan, förvarar inköpskvittot till vasen och skriver ner några rader om ditt skrivbord och att det verkligen finns ett lönnfack och vad du hittade i facket första gången när du var barn.
Samla gärna dina uppgifter i mappen under hand, så har du väl förspänt när det blir dags att skriva ditt testamente.

Du vet väl att vi har mappar för många olika intresseområden bl a: Min sista vilja, Mina memoarer m m.

Se hela vårt utbud under rubriken "Våra mappar".