Mina memoarer

En specialgjord mapp, bara för dina memoarer!
Samla allt om ditt liv på ETT ställe
Fyra förvaringsfack, för anteckningar, foton m m.
Massor av tips om hur du kommer igång!

Du är unik!
Att skriva sina memoarer är ett sätt att ge efterlevande en inblick i vilka upplevelser och händelser som formade dig till att bli den du blev och det är bara DU som kan berätta just ditt livs historia.
De flesta som planerar att skriva sina memoarer kan dock uppleva att omgivningens intresset för projektet i början kan verka något svalt.
Maken eller makan har sina egna minnen från händelsen, barnen som nu är stora är på språng i livet och barnbarnen har annat att tänka på.
Det är troligen först när du inte längre minns detaljerna, som de börjar komma med frågor om hur det var ”på din tid” eller varför det var si eller så…
Men visst hade det varit intressant om t ex din farfar eller mormor skildrat vad de gjorde, tänkte, eller hur de firade en födelsedag. Detta skulle troligen ge en helt annan bild av personen än vad ett foto eller en släkttavla någonsin kan ge i framtiden.

Att skriva sina memoarer kan ta tid. Inspirationen kommer och går, nya tips dyker upp, man får tillgång till nya foton och det blir små anteckningar både här och där medan idéerna mognar.

Därför finns ExxMapp ”Mina Memoarer” - en 10 sidig, utvikbar förvaringsmapp med fyra fack, där du enkelt och överskådligt förvarar alla papper och uppgifter som har med underlaget till dina memoarer att göra. Mappen är fylld av tips om hur du kommer igång med ditt skrivande med en massa ämnen som kan vara enkla att börja med.

ExxMapp Mina Memoarer rymmer ca 200 A4-papper t.ex en massa foton på platser och människor, betyg, intyg, tidningsartiklar, teckningar, resebroschyrer, telefonnummer, kartor, anteckningar, e-postadresser och utskrifter från internet.

Genom att skriva om det du känner för just då, sparat ihop med dina foton, får du en inspirerande grund att stå på som gör det enkelt för dig att få flyt i skrivandet.

Mappen är gjord i hård papp i snygg design och förberedd med hål där man t ex kan fästa nycklar, USB-minnen med foton etc.

Mappen passar för den som vill komma igång med att skriva ”boken om sitt liv” men också till den som bara vill starta i mindre skala med att samla materialet på ett ställe och komplettera efter hand, så får vi se vad det blir…

Du vet väl att vi har mappar för många olika intresseområden bl a: Fest & Kalas, Omvårdnad, Min sista vilja, Testamente, Bostadshuset, Resan m m.

Se hela vårt utbud under rubriken "Våra mappar".