Min sista vilja

Specialgjord mapp för Din Sista Vilja!
Samla allt som är viktigt på ETT ställe
Fyra förvaringsfack för testamente, instruktioner
en sista hälsning m m. Massor av råd och tips.

Helst skall allt bara fortsätta som det är – men ibland blir det inte så!
Av olika anledningar måste vi så småningom låta våra nära och kära ta över. Det kan dröja länge men ibland går det betydligt fortare än planerat.
Det kan vara svårt att prata om det som kan hända. Ibland orkar man inte berätta och ibland orkar man inte lyssna eller också minns man inte vad som sades när det blir aktuellt. Mitt i sorgen kan det vara svårt att fatta beslut, speciellt om man inte är säker på att de är rätt.

Men det är just för att underlätta, som vi gjort ExxMappen Min Sista Vilja – en 10 sidig, utvikbar förvaringsmapp med fyra förvaringsfack som är fylld med förtryckta ifyllnadsuppgifter.
Mappen rymmer ca 200 A4-papper t.ex kvitton och foton på saker du vill ge bort, en kopia på ditt testamente, en broschyr på en fin gravsten bokningen på en begravningsplats, instruktioner inför begravningen, kopior på ev fullmakter, vilka som skall meddelas om din begravning m m.

Mappen är fylld med förtryckta ifyllnadsuppgifter som gör att man i lugn och ro kan fundera igenom de både praktiska och känslomässiga frågor som dyker upp i samband med att någon går bort.

De praktiska ifyllnadsuppgifterna i mappen handlar t ex om: har någon fått fullmakt att teckna ditt namn på banken, om det finns försäkringar som faller ut vid dödsfall, om det finns ett skrivet testamente och var detta förvaras, om löpande betalningar som dras via autogiro, om du givit någon fullmakt för inloggning till dina sociala medier, vad som skall hända med ditt sällskapsdjur o s v.

Mappen tar även upp viktiga känslomässiga frågor och det är här du t ex skriver in en personlig hälsning till dina vänner och anhöriga, dina önskemål i samband med begravning och minnesstund, om du har önskemål om gravsten, om du önskar en borgerlig eller kyrklig begravning, vilken församling du är med i, hur du ställer dig till frågor som obduktion och transplantation o.s.v.

Mappen är gjord i hård papp i snygg design och förberedd med hål där man t ex kan fästa nycklar, USB-minne med foton, musik och inskannade dokument etc.

Mappen ”Min Sista Vilja” passar alla – oavsett om man är på språng mitt i livet eller i livets slutskede.
Mappen är tänkt som ett redskap för att göra det enklare att ta ställning till svåra frågor. En ifylld mapp kan förenkla för efterlevande när stunden är svår, samtidigt som det ger dig själv en möjlighet att få vara med att bestämma, även när du inte längre kan göra din röst hörd.

Du vet väl att vi har mappar för många olika intresseområden bl a: Testamente, Mina memoarer, Omvårdnad, Resan, Hunden m m.

Se hela vårt utbud under rubriken "Våra mappar".