Marsvinet

Marsvinet

Oavsett om man har två eller flera marsvin, brukar det så småningom bli en hel del papper och uppgifter att hålla reda på. En del uppgifter är viktiga att känna till för att marsvinen skall må bra, medan andra bara är roliga att komma ihåg och bra att veta var man har.

För detta ändamål har ExxMapp AB gjort en 10-sidig utvikbar förvaringsmapp med fyra fack, där du förvarar alla papper och uppgifter som har med dina marsvin att göra.

ExxMapp Marsvinet rymmer ca 200 A4-papper t ex stamtavla, inköpskvitto, registreringsbevis, skötselbeskrivningar, intressanta tidningsartiklar, medlemskort, klubbtidningar och foton m m.

Mappen är dessutom fylld med förtryckta ifyllnadsuppgifter där du kan skriva in det mesta som gäller dina marsvin och dess skötsel.
Exempel på uppgifter som väntar på att fyllas i är: marsvinens namn, kön, färg, vikt, kännetecken, kontaktuppgifter till marsvinens uppfödare och när det är fött.
Andra uppgifter som väntar på att fyllas i är t ex inneburens mått, favoritströ, hur det ges tillfälle att hålla sina tänder lagom långa, vilket foder det är van vid, vilka ord det förstår och vilka trick som det kan. Om det blir marsvinsungar finns det förtryckta uppgifter där du kan skriva uppgifter om födelse, antal och kontaktuppgifter till köparna av ungarna. Du kan också skriva in de saker du köpt till dina marsvin, t ex vad buren kostade och hur mycket pengar du lägger ner på foder, strö och ev anmälningsavgifter till utställningar och annat.

Genom att skriva in och spara dina uppgifter i denna mapp, blir det enkelt att veta var allting finns och du har bara ETT ställe att leta på.

Mappen är gjord i hård papp i snygg design och förberedd med hål där man t ex kan fästa nycklar, USB-minnen etc.
Mappen har också en hel sida med information om var marsvinet ursprungligen kommer ifrån, om marsvinets historia som boende hos människan, dess beteende och t ex varför det är så viktigt att ge marsvinet C-vitaminer. Dessutom finns det värdefulla tips för den som nyligen skaffat sitt första marsvin.

Denna specialmapp för marsvinet passar både för nybörjaren inom hobbyn då mycket är nytt, såväl som förvaringsmapp till den mer erfarne hobbyuppfödaren som har flera stamtavlor, avelsgrupper, färggenetik, marsvinsfödslar, bedömningskort och anmälningsblanketter till utställningar att hålla reda på.
Mappen är även lämplig som present!

Du vet väl att vi har mappar för många olika intresseområden bl a: Kaninen, Gerbilen, Hunden, Hästen, Resan, Bilen m m.

Se hela vårt utbud under rubriken "Våra mappar".