Trädgården

Trädgården
– en källa till nöje, njutning, odling, träning, rekreation och avkoppling.

Åren går medan olika trädgårdsdrömmar och projekt avlöser varandra.
Man bygger ut på ett ställe och minskar på ett annat. Man investerar, planterar, planerar och ändrar om, allt eftersom intresset och behoven i livet växlar.
Efter ett tag kan det vara svårt att komma ihåg hur rabatterna är grävda, var man lade i markduk, exakt var fiberkabeln grävdes ner, var groparna för fruktträden planerades och var man hittar uppgifterna för gräsklipparen om den behöver repareras.

Visst hade det varit bra om man bara hade haft ETT ställe att leta på när man undrar någonting!

ExxMapp Trädgården består 10 utvikbara sidor, har fyra fack och rymmer ca 200 viktiga och intressanta papper t ex ritningen/­skisserna över tomten, trädplanteringarna och dina rabatter, dina anteckningar om utförda och planerade projekt, garantibevis, inköpskvitton,  prenumerations- och garantibevis, planteringsbeskrivningar, hyreskontrakt, intressanta artiklar, offerter, bruksanvisningar, ­broschyrer, medlems­bevis från föreningar och kundklubbar, ritningen över rör, kablar och bevattning, skissen för robotklipparens avgränsningskabel, dina bästa gelé-, sylt- och saftreceptet m m.

Mappen är dessutom fylld med förtryckta ifyllnadsuppgifter, som gör det enkelt att skriva in t ex när trädgården anlades, uppgifter om ph-värde och jordmån, hur mycket vatten dammen rymmer, hur hög flaggstången är, om ev gränsmarkeringar, vilka ledningar och kablar som finns nedgrävda i trädgården, ev muntliga överenskommelser med grannar, när du bytte UV-belysningen i dammen senast, vid vilka tidpunkter du utfört större trädgårdsprojekt och vad dessa kostade, vilka verktyg/maskiner du har och när de köptes in, ev verktyg/maskiner du lånat ut, när och till vem.
Mappen har två hela sidor där man kan skriva in uppgifter om trädgårdens ätbara och njutbara växter.

I mappen förvarar du t ex årets frökataloger, senaste numret av medlemstidningen, växt- och löketiketter, växtbeskrivningar, intressanta artiklar, planteringsbeskrivningar, ritningarna över dina rabatter och fruktträd, sparade offerter, bruksanvisningar, en kopia på dina bästa sylt- och saftrecept, ritningen över rör, kablar och bevattning i trädgården samt skissen över placeringen av robotgräsklipparens avgränsningskabel.
Detta är också platsen där du lägger önskelista där du skrivit upp vilka växter och vilken utrustning du skall komma ihåg att handla när du får chansen, så att du vet var du har den när det är dags för busstur eller en resa till gardencentret eller växtmarknaden.

Genom att skriva in och spara dina uppgifter i denna mapp, blir det enkelt att veta var allting finns och du har bara ETT ställe att leta på.
Mappen har snygg design, är funktionell och är förberedd med hål där man t ex kan fästa reservnycklar, USB-minnen med foton eller backup-filer etc.

Lägg gärna i några foton på din trädgård, så blir det enkelt att minnas och planera under vintern, i väntan på att "jorden reder sig".

ExxMapp Trädgården passar både till den som själv är trädgårdsintresserad men fungerar även som unik och användbara present när det är dags att gratulera en trädgårds- och odlingsintresserad vän.

Du vet väl att vi har mappar för många olika intresseområden bl a: Bostadshuset, Fritidshuset, Gården, Fest & Kalas, Hunden, Min sista vilja m m.

Se hela vårt utbud under rubriken "Våra mappar".